BiH
0

Tihić razgovarao s ambasadorom SAD-a u BiH Charlesom Englishom

FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Charlesa Englisha koji je nedavno stupio na dužnost.

Razgovarajući o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Tihić i English iskazali su zabrinutost najnovijim razvojem događaja i nedostatkom političkog dijaloga.

Predsjednik SDA još jednom je potvrdio svoju i opredijeljenost SDA za reformske procese i priključenje BiH Evropskoj uniji, NATO-u i drugim evroatlantskim strukturama.

"U tom smislu", istaknuo je Tihić, "dosljedno ćemo raditi na jačanju državnih institucija i provedbi zakona".

Ovom prilikom razgovarano je i o Srebrenici i aktivnostima međunarodne zajednice i Sjedinjenih Američkih Država s ciljem pomoći održivom povratku, poboljšanju sigurnosne situacije i ekonomsko-socijalnom oporavku regiona.

"Za stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, potreban je kompromis i političke snage koje su za njega istinski spremne", kazao je između ostaloga ambasador English, dodavši da će takve snage uvijek imati podršku američke administracije, saopćeno je iz SDA.