RS
0

Tihić prisustvuje posebnoj sjednici Narodne skupštine

FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić prisustvuje danas posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a koja je nešto iza 13 sati počela u Banjoj Luci.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka "Ukupni odnosi u Bosni i Hercegovini povodom novonastale političke situacije nakon ’neovlašćenih govora’ predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u Generalnoj skupštini Organizacije ujedinjenih nacija i u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope".

Na sjednicu, čije održavanje je inicirao predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović, ranije su pozvani predsjedavajući Haris Silajdžić, te članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Nebojša Radmanović i predsjednici vodećih stranaka u BiH.

Komšić i Silajdžić ne prisustvuju posebnom zasjedanju, a, prema najavama, Radmanović bi trebalo sa zakašnjem da dođe na sjednicu.

Sjednici prisustvuju pojedini poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U toku je rasprava o predloženom dnevnom redu, na koji su primjedbe već dali poslanici SDS-a i SRS-a RS-a uz stav da je održavanje sjednice zakasnjela reakcija na Silajdžićeve govore te je neophodno utvrditi tačnu politiku djelovanja RS-a.