BiH
0

Tihić i Budimir razgovarali o funkcioniranju federalne vlasti

FENA
Sulejman Tihić
Sulejman Tihić
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić kazao je danas novinarima u Sarajevu nakon sastanka s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom da su razgovarali o krizi i problemima u funkcioniranju federalne vlasti, posebno Vlade FBiH i nepoštivanja odluka predsjednika Federacije BiH.

Tihić je potvrdio da su tokom razgovora razmatrali argumente za raspuštanje i protiv raspuštanja Federalnog parlamenta te dodao da će se u narednih nekoliko dana vidjeti kako će se to pitanje riješiti, naglašavajući da konačno još ništa nije dogovoreno.

Prema najavama, predsjednik Budimir bi danas trebao razgovarati s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudinom Radončićem, a za sutra je najavljen susret s predsjednikom Hrvatske stranke prava (HSP) Zvonkom Jurišićem.

Predsjednik Budimir novi krug konsultacija o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH započeo je 10. jula kada je održao sastanak s predsjednikom Stranke za BiH (SBiH) Amerom Jerlagićem koji je tada potvrdio da će SBiH ostati neutralana o pitanju rekonstrukcije vlasti u FBiH.