BiH
142

Tifa i mališani promovisali pjesmu za pomoć ugroženima u poplavama

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dječiji hor Superar BiH i Mladen Vojičić Tifa premijerno su sinoć u kinu Obala Meeting Point izveli pjesmu "Love People", a objavljen je i oficijelni video sa 12 muzičkih zvijezda iz regiona koje žele podsjetiti da su pomoć i solidarnost i dalje potrebni u dijelovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koji su pretrpjeli štetu od poplava.

U saradnji sa poznatim muzičarima iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije, Superar BiH hor iz Srebrenice je snimio singl "Love People", koji je ujedno i poziv na donacije i podršku održavanju muzičke nastave u školama oštećenim u poplavama, kao i svima kojima je pomoć neophodna.

Inicijativi su se pridružili brojni pjevači - Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Jasna Gospić, Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo (BiH), Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Houdek (Hrvatska), Daniel Kajmakoski (Makedonija) i Zoe Kida (Srbija).

Regionalna humanitarna kampanja pod nazivom "Kad se srca slože", nastala u organizaciji neprofitne organizacije Superar BiH i "Farmeri pomažu farmerima" (Bauern helfen Bauren), počela je sinoć u kinu Meeting Point, a javnost je imala priliku vidjeti prvo uživo izvođenje pjesme "Love People", koju je otpjevao hor Superar BiH i Mladen Vojičić Tifa, pjevač čiji je glas obilježio rock i pop scenu regiona.

U narednom periodu, "Love People" pjesma i spot bit će promovisani širom regiona, kao i brojevi računa četiri muzičke škole iz Doboja i Maglaja (BiH), Gunje (Hrvatska) i Obrenovca (Srbija), koje su pretrpjele štetu tokom poplava.

Kampanja "Kad se srca slože" je jedinstvena regionalna inicijativa koja želi da pomogne da se poplave ne zaborave i da stvori održivu platformu za podizanje svijesti i prikupljanje pomoći. Ova inicijativa Superar BiH dio je redovnih aktivnosti ove organizacije u promovisanju solidarnosti i pomirenja unutar zajednica, kao i preko granica.