Vrtić "Skenderija" u Sarajevu
0

"Teta Nova godina" trebala dijeliti paketiće

Sarajevo-x.com
Djeda Mraz koji je danas posjetio djecu u vrtiću "Skenderija" bio je nedobrodošao, a paketiće je, prema programu, trebala podijeliti teta obučena u bijelo koju su nazvali "Nova godina".

U razgovoru za naš portal jedan od ogorčenih roditelja ispričao je kako je bojkotiran svaki njihov pokušaj da dovedu Djeda Mraza u vrtić, te da su naposljetku, roditelji samonicijativno omogućili da se njihova djeca obraduju ovom liku.

"Roditeljima je u prošli petak javljeno da će u ponedjeljak, 29. 12. biti organizirana podjela paketića. Na pitanje da li će paketiće podijeliti Djeda Mraz rečeno je da neće, ali da će svakako tu biti neki drugi izmišljeni lik iz bajke", kaže jedan od roditelja.

Jutros su roditelji ponudili vaspitačicama da o svom trošku organiziraju dolazak Djeda Mraza, nakon čega im je rečeno da nema potrebe, te da Djeda Mraz već godinama ne dijeli paketiće.

"Nakon svega, roditelji su samostalno organizirali dolazak Djeda Mraza, koji se pojavio u zakazano vrijeme. Oko 80 djece ga je dočekalo sa oduševljenjem. Ipak, vaspitačice i pedagoginja su ga zamolile da napusti vrtić, što je on odbio jer su djeca bila previše oduševljena. Djeda Mraz je djeci donio simbolične poklone i potom morao napustiti objekat", ispričao je roditelj koji je želio ostati anoniman.

Nakon toga je uslijedila je priredba na kojoj se pojavila teta obučena u bijelo, "Nova godina", kako su je nazvali, i poželjela djeci sretnu Novu godinu.