Zatvoren konkurs za naj Snješka
0

Teškom mukom odabrali 46 finalista, čeka se riječ žirija

Piše: A. Panjeta
Snješko Mačak
Bez ikakvog uvijanja i uz punu odgovornost za proglašavanje ove rečenice floskulom slobodno možemo reći: u našem konkursu za najboljeg Snješka Bijelića svi su pobijedili! Dobili smo 90 fotografija od kojih smo teškom mukom izabrali 46 finalista, a pobijedio je i zimski duh koji je skoro pa bio "na izdisaju".

Plan je bio da bude 20 finalista koje ćemo uputiti žiriju na ocjenjivanje, ali nakon višesatnog vijećanja, teškog odvajanja od svakog Snješka kojeg smo prebacili u drugi folder, nismo mogli broj smanjiti ispod 46, pa smo ih sve "nagurali" i stavili žiri pred težak izbor. Po onome što smo mogli vidjeti na fotografijama, svi su se ludo zabavili praveći Snješka, družili se, na Bijelićima je radilo od jednog pa do više od 20 ljudi, i rezultat je 90 zanimljivijih fotografija. Rezultat je megagalerija fotografija, puno zabave i stotine osmijeha.

Žiri koji će raditi na dobrovoljnoj bazi ocijeniće Bijeliće ocjenama od 1 do 10 "po sistemu Eurosonga", i na kraju će zbir ocjena matematički odrediti pobjednika. Nagrade, kao što smo najavili, nisu novčano vrijedne. Nismo ni željeli da budu, iako se uz dosta zainteresiranih sponzora ovo sve moglo dići na jedan "viši nivo". Željeli smo ipak da ovo ostane na finoj lijepoj zimskoj priči, tako da će autori prvonagrađenog Snješka dobiti zimski set: kapa, šal i rukavice, dok će sljedeća tri Snješka dobiti po kapu, šal i rukavice. Nagrade je obezbijedila firma "Oviesse".

Pokušaćemo narednih dana objaviti sve pristigle fotografije, neke smo već objavili, a svi će se moći vidjeti u današnjoj (11. januar) emisiji TVSA "Dobre vibracije" oko 16 sati. Očekujemo da žiri ocjenjivanje završi do kraja sedmice, a pobjednike planiramo objaviti u ponedjeljak, 17. januara 2011.