Kupači dolaze na svoje
0

Termalna rivijera otvara vrata u subotu, Ilidža i Bentbaša za sedam dana

Piše: N. Jamaković
Termalna rivijera Ilidža u subotu će otvoriti ljetnu sezonu na vanjskim bazenima. Kako najavljuju, ponudit će brojne sadržaje za sve generacije. Cijene karata su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, saopćeno je iz Termalne rivijere.

Dnevne karte koštaju 13 KM radnim danima i 15 KM u dane vikenda. Karte za paket Rivijera, koji omogućava cjelodnevno kupanje s obrokom, radnim danima iznose 15, a vikednom 17 KM.

Penzionerima je omogućen popust radnim danima do kraja juna pa će, uz pokaz posljednjeg čeka, moći kupiti kartu za cjelodnevno kupanje po cijeni od sedam, odnosno 13 KM za dvije osobe.

Planiran je i novi program Aqua Aerobika te će, u saradnji sa Sportskim savezom Kantona Sarajevo, organizirati škole plivanja za djecu.

U sklopu ljetne sezone, Dječiji kampus Termalne rivijere Ilidža će i ove godine organizirati "Edukativno plivački kampus" namijenjen edukativnom i sportskom usavršavanju najmlađe djece te još neke sadržaje.

Za one kojima su skupe karte na Termalnoj rivijeri tu je drugi, otvoreni bazen na Ilidži.

Upravnik tog bazena, kojim upravlja Udruženje RVI Ilidža, Suad Bajramović je za Sarajevo-x.com rekao da će ostati prošlogodišnje cijene ulaznica za bazen, dvije KM, odnosno jedna KM za RVI. Otvaranje sezone kupanja bilo je planirano za 1. juni, ali je zbog lošeg vremena prolongirano za 10 dana.

"Od sadržaja tu su restoran i roštilj, tuševi, a planiramo nabaviti i tobogan. Budemo li imali posjetu kao prošle godine, bit ćemo zadovoljni. Ovdje je znalo biti i 1.500 kupača u dane vikenda", rekao je Bajramović.

Baš kao i otvoreni bazen Ilidža, za kupače će 10. juna vrata otvoriti bazen na Bentbaši.

Upravnik tog bazena Džemal Šurković nam je rekao da obavljaju određene tehničke popravke, a nije se mogao izjasniti o cijeni ulaznica.

"To ćemo znati nakon što završimo sve radove koji su u toku", naveo je on.