BiH
0

Telemach novčano nagradio najbolje polaznike: Uručeno 20 tableta udruženju "Hum"

Klix.ba
Uručenjem 150 diploma polaznicima projekta "Online Seniori", 20 tableta udruženju "Hum" i novčanih nagrada koje je osigurala kompanija "Telemach", završene su besplatne edukacije za osobe treće dobi o digitalnim tehnologijama koje su proteklih sedmica održavane u Mostaru u udruženju "Hum".

Predavači studenti Almira Dilberović i Hasan Hrvat pratili su napredak seniora tokom radionica te su i izabrali najbolje polaznike projekta "Online Seniori" u Mostaru.

Draženka Glibo, Gojko Barbarić i Augustin Musić izabrani su za najbolje i njima su Violeta Čibučkić, izvršna direktorica AmChama, i Edina Kurić, PR koordinator Telemacha, uručile nagrade.

Kao i u Sarajevu, ishod ovog društveno korisnog projekta pokrenutog od strane Telemacha, Microsofta i AmChama, bio je pozitivan. Stopa informatičke pismenosti u Mostaru se povećala za 150, koliko je polaznika dobilo diplome o uspješno završenim radionicama.

"Ponosni smo na činjenicu da smo jedina kompanija u domenu pružatelja internet usluga koja je započela ovaj društveno korisni projekat koji je od izuzetnog značaja za informatičko opismenjavanje osoba koje su nekada nepravedno zapostavljene u našem društvu. I u slučaju projekta "Online Seniori", Telemach dokazuje svoju predanost društveno korisnim aktivnostima. U Mostaru smo educirali 150 osoba treće životne dobi koji su sada potpuno samostalne kada je u pitanju korištenje interneta a to nam i jeste bio cilj", kazao je Kenan Đonko, direktor prodaje, korisničkog odnosa i marketinga kompanije Telemach.

U okviru ovog projekta kojem je cilj povećanje stope informatičke pismenosti u BiH, smanjenje međugeneracijskog jaza o upotrebi tehnologije i promocija volonterizma u BiH do sada je donirano partnerima projekta 40 prenosivih uređaja, od kojih je 20 i zvanično uručeno na dodjeli diploma polaznika projekta udruženju "Hum" kao završnica radionica "Online Seniori" u Mostaru.