Nedžad Branković
0

Telegram saučešća porodici Hadžipašić

FENA
Povodom smrti bivšeg premijera Ahmeta Hadžipašića telegram saučešća porodici Hadžipašić danas je uputio premijer Federacije BiH Nedžad Branković.

"Teško je pronaći prave riječi da izraze tugu koju, kao čovjek i dugogodišnji saradnik dr. Ahmeta Hadžipašića, osjećam zbog njegove prerane smrti. Vijest da nas je napustio premijer Vlade FBiH u prošlom mandatu, istaknuti naučni radnik, profesor i priznati biznismen, zatekla je sve nas koji smo s njim radili, sarađivali i prijateljevali. Nevjerica i bol da nema više našeg Ahmeta je ono što svi mi u Vladi, koji smo ga dobro poznavali, osjećamo u ovom trenutku. Otišao je čovjek koji je plijenio optimizmom i šarmom, zadivljavao znanjem i radom, koji nas je podsticao i hrabrio u svakom trenutku", kaže se u telegramu saučešća Brankovića.

Ističe da je Hadžipašćić kao premijer FBiH dao doprinos u rješavanju najsloženijih ekonomskih i socijalnih problema, zalažući se da Vlada radi i odgovara kao kolektivni organ u pravom smislu te riječi.

"Kao naučnik i univerzitetski profesor ostavio je dubok trag u naučno-istraživačkom i pedagoškom radu. Bio je privrednik modernog kova s vizijom kako uvijek ići dalje i bolje. Hadžipašić je bio i ostaje beskompromisni borac za jednakopravnost ljudi, građana i naroda u Bosni i Hercegovini i na tom putu odolio je svim dnevno-političkim uticajima i iskušenjima. Ostavio nam je u amanet da čuvamo i dalje njegujemo ove vrijednosti i nastavimo tamo gdje je on stao. Vama, kojima je bio nježan suprug i brižan otac, u svoje osobno i, u ime Vlade Federacije BiH, izražavam najdublje saosjećanje", kaže se u telegramu saučešća koji je premijer Branković uputio porodici Hadžipašić.