SSD BiH
0

Telalović dala neopozivu ostavku na mjesto predsjednice

FENA
Senada Softić-Telalović
Senada Softić-Telalović
Predsjednica Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSDBiH) Senada Softić-Telalović podnijela je u ponedjeljak neopozivu ostavku.

U saopćenju, Telalović u utorak ističe da je odluku donijela nakon nekoliko mjeseci razmišljanja i samoispitivanja.

Kao jedini razlog ostavke Telalović je navela "opstrukcije i podmetanja od pojedinih članova Glavnog odbora" kojima njen način rada i promoviranje Svjetskog saveza dijaspore BiH "nije po volji".

"Nadam se da će ova moja ostavka doprinijeti raščišćavanju međuljudskih odnosa unutar Glavnog odbora i da će Svjetski savez uspjeti da opstane i nastavi s radom u korist cjelokupne bh. dijaspore, a ne samo narcisoidnih pojedinaca", stoji u saopćenju.

Ističe da Savezu trebaju novi ljudi, mladi i sposobni kadrove koji neće žaliti vremena da daju doprinos boljem položaju bh. dijaspore u cijelom svijetu, a ne samo u Evropi ili pojedinim zemljama.

"U srcu znam da sam od sebe dala sve i da mi je namjera uvijek bila iskrena te da sam uvijek radila u interesu naše dijaspore i naše domovine", poručuje Telalović.

Posebnu zahvalu uputila je medijima u BiH koji su pratili rad Saveza i dijaspori koja joj je davala podršku.

"Nadam se i iskreno vjerujem da će se naša kvalitetna saradnja nastaviti i mojim narednim projektima vezanim za bh. dijasporu jer moj odlazak iz Svjetskog saveza neće značiti i moje povlačenje iz drugih sfera pomoći našim ljudima, posebno na humanitarnom planu", ističe Telalović u saopćenju.