SDP BiH
0

Tekuća godina "narodna pljačka stoljeća"

FENA
Gradski odbor SDP-a BiH Mostar oglasio se priopćenjem u kojemu navodi kako se tekuća godina u političkom smislu sa sigurnošću može nazvati "narodnom pljačkom stoljeća".

"Aktualna koalicija HDZ - SDA u gradu Mostaru pridružila se svojim partnerima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou u finaliziranju pljačke naroda kroz usvajanje sramnog zakona o osiguranju vlastitih basnoslovnih primanja sebi i stranačkim kadrovima (savjetnicima) i to u godini kada građani doslovno jedva sastavljaju kraj s krajem uslijed šokantnih poskupljenja.

Također, gradska vlast je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća podjelom novca namijenjenog kulturi kroz klubove naroda pokazala da ne posjeduje elementarnu strategiju kulturne revitalizacije Mostara, te da je sada potpuno jasno zašto je Mostar posljednjih godina na margini kulturnih dešavanja jer su upravljanjem kulturom od struke koju Mostar itekako ima preuzeli lokalni političari", navodi se u priopćenju.

U SDP-u ističu kako je naročito sramna odluka neravnopravne podjele novca jer je ista jasno pokazala kako predstavnici Bošnjačkih i Hrvatskih stranaka vide konstitutivnu (ne)ravnopravnost Srpskog naroda u Mostaru.

"SDP traži da se sramna odluka stavi van snage i da se isti iznos novca putem javnog poziva stavi na raspolaganje projektima kulturnih institucija u gradu, te da na taj način gradske vlasti dokažu da novac nisu namjerili iskoristiti u kupovinu glasova na štetu razvoja kulture grada Mostara", navodi se u priopćenju.