Uništavalački pohod
0

Teferič na Prokoškom jezeru!

Sarajevo-x.com
Bosanci i Hercegovci, svih nacionalnosti i vjera, dobro su sami sebi, a i drugima, poznati po tome koliko vole uništavati sve oko sebe misleći da štete drugima. A, ustvari uništavaju vlastitu budućnost. Jedan primjer je masovno okupljanje poznatije kao teferič, u samoj okolici jednog od naših bisera - Prokoškog jezera.

Naš čitalac M.S. koji je istraživao Prokoško jezero putem interneta, našao je interesantnu galeriju fotografija koja pokazuje kako našim ljudima ama baš ništa nije sveto. Na samim obalama Prokoškog jezera organiziran je klasični teferič, uz prodajne štandove, ringišpil i ostalu ikonografiju koja krasi naš sebični mentalitet i maćehinstvo prema prirodnim bogatstvima.

Naš čitalac se pita - ne bi li bilo dobro zabraniti dolazak stotinama vozila na samo Prokoško jezero, barem na udaljenost od 1.000 metara i tako ga zaštiti od daljnjeg uništavanja, uključujući endemske biljne i životinjske vrste koje se mogu naći jedino na ovom mjestu?

Pogledajte fotografije i prosudite sami. Ili, pokušajte ovakvu scenografiju zamisliti u nekoj od evropskih zemalja na sličnim mjestima.

Fotografije su napravljene u julu prošle godine.