BiH
0

Tea-fest sarajevo 2007: Nagrađeni najbolji proizvodi

FENA
Ocjenjivački žiri Petog međunarodnog festivala čaja i ljekovitog bilja Tea-fest Sarajevo 2007. dodijelio je više nagrada u četiri kategorije pod zajedničkim nazivom "Ljekoviti bosanski cvijet".

U kategoriji "Ljekovito bilje" prvo mjesto pripalo je "Eko centru pčelica iz Doboja za čaj od trave ive, drugo Organskoj proizvodnji herceg iz Travnika za čaj od nevena, a treće Plantagu iz Banje Luke za čaj od kamilice.

U kategoriji "Čajni pripravci" prvo mjesto je osvojio Plantago za čaj od gorske trave, drugo Herba eko iz Sarajeva za čaj od nane, a treće Plantago za čaj kamilica u filteru.

U kategoriji "Pripravci na bazi ljekovitog bilja" prvo mjesto je osvojila Cydonia iz Gračanice za vaginolete sa kantarionovim uljem, drugo Ekofarm iz Duboštice za bronho med, a treće PIP iz Zagreba za med sa sokom od brusnice.

U kategoriji "Pčelinji proizvodi i preparati" prvo mjesto je osvojio Avdo Duranović iz Konjica za med od bagrema, drugo herceg med iz trebinje Trebinje za med od ljekovitog bilja, a treće Ibrahim Mahmutović iz Cazina za med propolmed.

Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest Sarajevo 2007. za ljekovitu biljku ove godine u BiH proglasio je brusnicu.