BiH
355

Talentovani učenici iz Goražda ostvarili veliki uspjeh na federalnom takmičenju

Piše: E. A.
Ukupno sedam nagrada, što je do sada najveći uspjeh na takmičenjima ove vrste, učenici OMŠ "Avdo Smajlović“ iz Goražda osvojili su na 18. Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike, koje je protekla tri dana održano u Sarajevu.

Merima Hubjer i Ismihana Perla, duo klavir–flauta u klasi nastavnika Ajle Balić i Muhidina Obuće, dobitnice su specijalne nagrade sa maksimalnih 100 poena, što je najveće priznanje na ovom takmičenju.

I ostali učesnici takmičenja iz Goražda osvojili su vrijedne nagrade. U svim kategorijama prva mjesta osvojili su Sarah Pjano i Balša Kajević, duo klavir-harmonika u klasi nastavnika Belkise Vehabović i Nermina Bukve, kao i ansambl gitara koji čine Amar Borovac i Amila Obuća u klasi nastavnika Emine Hubjer i Irhada Kuduza.

Drugo mjesto izborio je duo flauta-gitara Sara Medina Šehović i Adi Efendić u klasi nastavnika Ajle Balić i Bojana Nikolića, te Lejla Omerbegović i Sarah Pjano, duo violina-klavir u klasi nastavnica Samre Svrake i Belkise Vehabović.

Ansambl violina-gitara koji čine Taida Dučić i Vildana Bašić u klasi nastavnika Samre Svrake i Irhada Kuduza osvojile su treće mjesto a ova nagrada pripala je i ženskom vokalnom ansamblu koji je prvi put nastupio na ovakvom takmičenju pod vodstvom nastavnice Anele Poturak a čine ga učenice škole Merima Vukas, Ilma Kazagić, Merima Hubjer ,Vildana Bašić, Ema Mušović, Sara Bešo, Lejla Hadžović i Lejla Žuga.

"To su učenice trećeg, petog i šestog razreda. Jako smo zadovoljni sa osvojenim rezultatima, bilo je jako lijepo druženje. Pripreme su trajale cijelo ovo polugodište, radili smo cijelo vrijeme i vikendom, mimo ovih redovnih časova, maksimalno smo se angažovali i imali zajednička preslušavanja po klasama i veliku podršku kolega kojima se zahvaljujem iskreno“, kaže Anela Poturak, nastavnica OMŠ Avdo Smajlović, dodajući da se trud uvijek isplati.