BiH
0

Taib Mustafić savjetnik direktora Granične policije BiH

SRNA
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić unaprijedio je danas policijskog službenika Taiba Mustafića u čin glavnog inspektora i rasporedio ga na radno mjesto savjetnika direktora.

Dumančić je donio ovo rješenje, postupajući po presudi Suda BiH od 19. juna, donesenoj u postupku revizije drugostepene presude Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Komisija za unapređenje policijskih službenika u Graničnoj policiji BiH je 5. aprila 2011. godine utvrdila da je policijski službenik Nermin Mrkaljević prvorangirani za čin "glavni inspektor" Terenske kancelarije "Istok", sa sjedištem u Višegradu.

Odbor za žalbe policijskih službenika je rješenjem od 6. juna 2011. godine kao osnovanu usvojio žalbu policijskog službenika Taiba Mustafića da je, umjesto Mrkaljevića, prvorangirani na listi.

Sud BiH je presudom od 26. decembra 2012. godine poništio rješenje Odbora za žalbe, kao i rješenje Granične policije BiH kojim je Taib Mustafić unaprijeđen u čin "glavni inspektor" i raspoređen na radno mjesto načelnika Terenske kancelarije "Istok", a sve u korist Nermina Mrkaljevića.

Na kraju, Sud BiH je ponovo presudom od 19. juna 2013. godine, donesenom u postupku revizije drugostepene presude Suda BiH od 26. decembra 2012. godine, tu presudu preinačio tako što je prvostepena presuda Suda BiH u cijelosti potvrđena.