BiH
0

SZBiH Goražde predstavila kandidate za općine Goražde, Foča u FBiH i Čajniče

Piše: E. A.
Predstavljanjem listi kandidata za općinska vijeća Goražde i Foča u FBiH, liste za SO Čajniče i kandidata za načelnika Općine Goražde, Stranka za BiH je i zvanično počela kampanju za Lokalne izbore u oktobru.

Lista za Općinsko vijeće Goražde broji 30 kandidata, među kojima je 12 žena, 14 mladih ljudi iz svih oblasti društvenog i javnog života a 16 kandidata su visoko obrazovani, od toga tri magistra, dok ostatak čine studenti i srednje obrazovan kadar. Nosilac liste je Esad Sudić, zamjenik predsjedavajuće Općinskog vijeća Goražde.

"Trudili smo se da ravnomjerno zastupimo sve generacije, da naši kandidati dolaze iz svih oblasti društvenog djelovanja, da sva područja Općine Goražde budu zastupljena, a prije svega da imamo kompetentne, kreativne i poštene kandidate koji treba da vrate poljuljano povjerenje građana u kompetencije i dignitet vijećnika", kazali su u ovoj stranci.

Kandidata za načelnika općine Goražde Senada Čelja, inače aktuelnog poslanika u Skupštini BPK Goražde, predstavili su kao čovjeka koji je kroz dosadašnji politički angažman pokazao razumjevanje za probleme građana te dao doprinos u realizaciji brojnih projekata na području Goražda.

"Građani će na izborima donijeti odluku u kojem pravcu će se kretati Općina Goražde. Imamo dovoljno razloga da u predizbornu kampanju uđemo sa dosta optimizma, jer nudimo kandidate koji individuano, na temelju vlastitih sposobnosti, znanja, iskustva i ugleda, mogu zadobiti povjerenje građana i to povjerenje odbraniti nakon 2. oktobra i naredne četiri godine. Osnovni cilj sadržan u našem programu za mandatni period 2016-2020 godina je učiniti Goražde centrom regije u svakom smislu. Za to je neophodno stabilizovati budžet, obezbjediti ekonomski i demografski rast, urediti i očistiti grad, obezbjediti normalne puteve i uredno vodosnabdjevanje, bolju zdravstvenu zaštitu, stvoriti pretpostavke za kulturni i sportski rad, poboljšati uslove života na selu. Snažna i stabilna Općina Goražde bit će podrška povratnicima u okolnim općinama u RS, o kojima svi zajedno moramo povesti više brige", kazali su u Stranci za BIH.

Istakli su da im je cilj vratiti povjerenje građana u izabrane zvaničnike i institucije koje oni predstavljaju.

Stranka za BiH na lokalne izbore u Općini Foča u FBiH izlazi sa listom od pet kandidata, a nosilac liste je Senad Salman, obrtnik iz Ustikoline. Na izbore u Općini Čajniče ova stranka je kandidovala listu od sedam kandidata čiji je nosilac Izet Alihodžić, potpredsjednik Skupštine opštine Čajniče. Kako su istakli kompletnu listu čine istinski povratnici.