Bruno Vekarić
0

Svom snagom se radi na izručenju Ganića Srbiji

SRNA
Bruno Vekarić
Bruno Vekarić
Zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je danas da Specijalni sud za ratne zločine Srbije svom snagom radi na tome da član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić bude izručen Beogradu, a da Sarajevo ulaže napore da on bude izručen BiH.

Vekarić je studentima kragujevačkog Pravnog fakulteta rekao da se 13. aprila može očekivati održavanje ročišta u engleskom sudu na kome će biti odlučeno kome će Ganić biti izručen.

On je podsjetio da je delegacija srpskog Tužilaštva za ratne zločine bila nedavno u Londonu i da je u razgovoru sa engleskim kolegama bilo riječi o tehničkim pitanjima.

"Svaka izjava o aferi 'Ganić' značila bi pritisak ne engleski sud, a naš sud ne želi bilo kakav pritisak u tom smislu", rekao je on.

Vekarić je naveo i da će 2010. godina biti godina novih predmeta, kao i da se s tim u vezi radi na nekoliko lokacija, prenose beogradski mediji.

On, međutim, nije želio da kaže o kojim lokacijama, mjestima i zemljama je riječ, jer bi to, kako je objasnio, bio signal da pobjegnu neki nad kojima se sprovode istražnje radnje.