BiH
0

Svjetski velikani podržavaju humanitarnu akciju

FENA
Više od 25 slavnih ličnosti i muzičara podržalo je HP u njegovoj ekskluzivnoj dobrotvornoj e-bay aukciji organizovanoj u korist humanitarne organizacije "Habitat for Humanity International".

Aukcija je počela danas i trajaće deset dana. Na online aukcija-www.hp.com/go/sundance - ponuđene su fotografije slavnih osoba u poster-veličini i s njihovim autogramom.

Među slavnima čije će fotografije biti ponuđene su: Nick Cave,The Beastie Boys, Jennifer Aniston s kandidatkinjom za nagradu "Oscar" Catherine Keener, Lucy Liu, Josh Hartnett, William H. Macy, Matt Dillon, Rufus Wainwright, Daryl Hannah, Aaron Eckhart, kandidat za Oscara Terrence Howard, Guy Pearce, Wilmer Valderrama, Laura Prepon, Amber Tamblyn, Joel Madden, Justin Timberlake, John Waters, Kevin Smith, Gina Gershon, Jessica Biel, Toni Collette, Michael Rapaport i drugi.

Autor fotografija je slavni fotograf Jeff Vespa, a urađene su u HP-ovom studiju na "Sundance Film Festival 2006.", na kojem HP sponzoriše različite aktivnosti i predstavlja proizvode iz oblasti digitalne grafike.

Na aukciji će biti ponuđena i potpisana fotografija grupe The Police, s članovima Stingom, Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom, čiji je autor WireImage-ov fotograf Kevin Mazur.

Najuspješniji na aukciji dobit će potpisanu 13x19-inčnu fotografiju s potvrdom o autentičnosti, kao i portabl HP Photosmart 475 GoGo Photo Printer, također s potpisom slavne ličnosti.

Prihod od aukcije bit će usmjeren u projekt organizacije "Habitat for Humanity" pod nazivom "Operation Home Delivery", čija je svrha pružanje pomoći i poticanje obnove u New Orleansu i područjima koja su pretrpjela štete zbog uragana Katrina i Rita.

Nedavno su Fondacija kompanije HP sakupili i usmjerili više od tri miliona dolara Američkom crvenom krstu za pomoć područjima koje je pogodio uragan Katrina.