U Coloseum Clubu
5

Svjetski frizerski majstori pokazat će svoje umjeće u Sarajevu

FENA
Coloseum Club u Sarajevu ovog je vikenda domaćin Theatre Hair Show spektakla, čiji koncept potiče od već tradicionalnog i iznimno popularnog londonskog Alternativnog Hair Showa.

Organizator ovog londonskog događaja je Tony Rizzo, koji će biti počasni gost ovogodišnjeg sarajevskog eventa.

Organizatori THS Sarajevo i Klub frizera Artistic Hairdresser iz Sarajeva, su na ovo događanje pozvali brojne eminentne frizere iz regiona, ali i cijelog svijeta, tako da će na THS-u učestvovati gosti iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Velike Britanije i USA.

"Velika nam je profesionalna satisfakcija što smo na našoj sceni uspjeli predstaviti ovaj koncept koji je svjetska atrakcija već niz godina. Posebna nam je čast ugostiti Tonya Rizza, koji je idejni nositelj projekta, ali i genijalnog Tima Hartleya, jednog od najvećih svjetskih frizera, koji našoj publici zaista ima šta pokazati. Više od trideset godina Hartley inspiriše generacije mladih frizera strastvenim pristupom svom poslu i estetici šišanja", kazao je jedan od organizatora THS Sarajevo Senad Čavdar.

Spektakl će trajati dva dana i podijeljen je na dva različita događanja. Theatre Hair Show će početi večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo na kojem će ovi frizerski virtuozi pokazati sarajevskoj publici svoje umijeće, dok će dan kasnije u Coloseum Clubu biti održan i THS seminar otvorenog tipa, kojem mogu prisustvovati svi zainteresirani.

Kuriozitet THS-a Sarajevo je svakako njegov humanitarni karakter, koji je također osnova i londonskog "starijeg brata" ove manifestacije.

Organizator se odrekao ukupnog prihoda od prodaje ulaznica iz Narodnog pozorišta i sav novac će biti doniran Fondu za djecu oboljelu od leukemije.

Koordinacija projekta se vrši u saradnji s Udruženjem "Srce za djecu".