BiH
0

Svjetski dan turizma u Bihaću i Bosanskoj Krupi

FENA
Bihać
Bihać
Federalno ministarstvo okoliša i turizma danas će u Bihaću upriličiti svečanost dodjele certifikata turističkim vodičima s područja Unsko-sanskog kantona.

Svečanost će biti održana u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma, a koji se ove godine obilježava u Bihaću i Bosanskoj Krupi.

Kako se navodi u saopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma bit će dodijeljeni certifikati za 15 turističkih vodiča.

  • Kvalitetni turizam, kakav zagovara Federalno ministarstvo okoliša i turizma i kakvoga trebaju potencijalni turisti, nužno traži kvalitetan kadar koji je moguće dobiti jedino kvalitetnim školovanjem. Stoga je Svjetski dan turizma najbolja prigoda da se i javno promoviraju novocertificirani turistički vodiči s područja Unsko-sanskog kantona koji zahvaljujući iznimnim prirodnim i kulturnim vrijednostima s pravom gradi imidž prepoznatljive i poželjne turističke destinacije, kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Nakon dodjele certifikata turističkim vodičima, prigodno obilježavanje Svjetskog dana turizma, čija je ovogodišnja tema "Turizam, slavljenje razlika", biti će nastavljeno u Bosanskoj Krupi koja je domaćin regionalne smotre folklora.