BiH
0

Svjetski dan okoliša u Sarajevu održan pod motom "Misli, jedi, štedi"

Anadolija
U okviru obilježavanja Svjetskog dana okoliša, čiji je ovogodišnji evropski predstavnik Sarajevo, danas je ispred Vječne vatre u centru grada postavljen štand na kojem se promoviše glavna tema "Jedi, misli, štedi", javila je agencija Anadolija.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Kako je za agenciju Anadolija izjavila Nejra Selimović iz organizacije "FEA - inicijativa za okoliš i šumarstvo", u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za okoliš (UNEP), vlade Bosne i Hercegovine i mnogobrojnih lokalnih partnera i sponzora, od 3. do 5. juna održan je niz aktivnosti kojima je obilježen Svjetski dan okoliša.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Cijela kampanja podijeljena je na tri dijela; dijeli informacije, dijeli hranu i dijeli znanje. Imali smo niz aktivnosti, poput biciklističke utrke i skill parka, gdje su se djeca obučavala na određenim spravama. Održali smo takmičenje, gdje su djeca dobijala i nagrade", pojasnila je Selimović.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Izložbe u Art kinu Kriterion, galeriji "Boris Smoje" i foto konkurs pod nazivom "Misli, jedi, štedi", samo su još neke od manifestacija koje su obilježile Svjetski dan okoliša. Na foto konkursu “Misli. Jedi. Štedi.” učestvovali su radovi polaznika Male škole fotografije, kursa Studija TNT i fotosekcije iz Kantonalne javne ustanove “Dom za djecu bez roditeljskog staranja”.

Centralna manifestacija održaće se u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdje će danas biti predstavljen prvi izvještaj o stanju okoliša u BiH.