Lijepo druženje
24

Svjetski dan bez automobila obilježen i u Zenici

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na manifestaciji pod nazivom "Svi na bicikle", učestvovalo je oko 200 učesnika koji su vožnjom biciklima od centra Zenice do mjesta Janjići, obilježili Svjetski dan bez automobila.

Učesnici su se kretali na relaciji Kamberovića polje - Bulevar Eze Arnautovića - Janjići i nazad, što predstavlja dužinu od oko 20 kilometara, koju su uspjeli preći i oni najmlađi. Po završetku ove manifestacije predstavnici biciklističkog kluba "Zenica" najmlađim i najstarijim učesnicima, te najbrojnijoj porodici uručili su prigodne poklone.

Prema riječima predsjednika biciklističkog kluba "Zenica", Ante Jozića, utrka je prošla u najboljem redu, ali uvijek može bolje.

"Ova manifestacija se održava povodom dana bez automobila i mi smo zadovoljni poslom koji smo završili. Ova vožnja je prošla bez ikakvih problema, a što se tiče odziva, smatram da smo mogli okupiti više ljudi, i možda bi bilo bolje da je bilo više učesnika. Međutim, oko 200 takmičara danas je učestvovalo na ovoj trci i svi su uspjeli da je privedu kraju. Zahvaljujem se svima što su se odazvali današnjoj manifestaciji", zaključio je Jozić.

Najmlađa učesnica koja je uspjela završila ovu trku bila je petogodišnja Iman Mehović.