BiH
42

Svjedok u predmetu protiv Mladića pronađen mrtav u hotelskoj sobi

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Vještak odbrane u predmetu protiv Ratka Mladića Dušan Dunjić, koji je danas trebao da svjedoči u sudnici, pronađen je mrtav u hotelu u kojem je odsjeo, saopćeno je iz Haškog tribunala.

Pronašli su ga službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda. Odmah je obavještena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića. Holandske vlasti sprovode istragu o njegovoj smrti.

Inače, iskaz svjedoka odbrane Ratka Mladića pred Haškim tribunalom prekinut je danas ubrzo nakon početka rasprave, a u nastavku poslije pauze optuženi nije bio u sudnici.

Predsjedavajući sudija Alphons Orie prekinuo je zasjedanje zbog "nepredviđenih okolnosti", javlja BIRN – Justice Report.

Dušan Dunjić, stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, svjedočio je u više predmeta pred Međunarodnim krivičnim sudom. Bio je vještak tužilaštva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramush Haradinaj i drugi.

Na suđenjima u predmetima Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac i drugi i Vujadin Popović i drugi, Dunjić je svjedočio kao vještak odbrane.