BiH
34

"Svi za Foču": Povratnici dali podršku jedinstvenoj listi Fočaka

Piše: E. A.
U Jeleču kod Foče povratnici u ovaj dio BIH na sastanku Koordinacije građana "Svi za Foču" dali su podršku Jedinstvenoj bošnjačkoj listi Fočaka koja na lokalnim izborima nastupa kao lista SDA.

"Listu su podržale sve članice koordinacije, Medžlis Islamske zajednice Foča, JOB Fočaka, Udruženje građana povratnika, svi savjeti mjesnih zajednica. Na listi imamo ukupno 27 kandidata i to iz svih dijelova Foče", izjavio je za Klix.ba Izet Spahić, predsjenik OO SDA Foča i predsjedavajući Kooridnacije građana "Svi za Foču".

On dodaje kako su zbog jedinstvene Fočanske liste i politike koja je ujedinila povratnike na područje ove općine, optimistični u pogledu ishoda lokalnih izbora.

"Uvidom u birački spisak uočen je veći broj glasača nego do sada a samim tim očekuje se i bolji rezultat nego do sada. Vodjen je razgovor i oko podrške jednom od trojice kandidata za načelnika Foče. Mi ćemo se dodatno konsultovati sa višim stranačkim organima u vezi toga", kaže Spahić koji je ujedno i nosilac liste SDA za SO Foča.

Kandidati Jedinstvene Fočanske liste podjelili su školske torbe i pribor svim učenicima povratnicima u Foču, dar sarajevske firme Tobaco press, simbolično obilježavajući početak nove školske godine. Zanimljiv podatak je da u Foči ima ukupno 24 učenika, 16 dječaka i osam djevojčica.