BiH
0

Svi su došli, samo njega nema: Dodik "izradio" za kafu

Klix.ba
Demokratski omladinski pokret iz Sarajeva pozvao je prije nekoliko dana predsjednika SNSD-a i bh. entiteta RS da im se pridruži na kafi, kako bi porazgovarali i kako bi mu pokazali da Sarajevo nije opasan grad ni za zastupnike iz RS-a, kako  to proteklih dana u javnosti pokušavaju predstaviti.

Dodik se očekivano nije pojavio, iako su mu čuvali mjesto i naručili kafu. Međutim, ako želi može čuti njihovu poruku.

"Mi kao mladi građani ove države i dalje odgovorno tvrdimo i garantujemo da je svako ko smatra da radi svoj posao pošteno i savjesno, bez obzira na entitet iz kojeg dolazi, siguran i dobrodošao u Sarajevo. Oni koji su podložni korupciji, širenju nacionalizma i mržnje, te koji ne rade u korist onih koji su ih izabrali nisu i neće nikada biti poštovani od građana ovog grada i ove države bez obzira na to koje nacionalnosti bili ili koju stranku predstavljali", naveli su u Demokratskom omladinskom pokretu na svojoj Facebook stranici.

Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo i imaju pravo da traže ono što se očekuje od izabranih poslanika, a to je prevashodno rad za bolje sutra i bolji život onih koji su ih birali, kažu mladi iz ove organizacije.

"Ko god nije spreman da radi za te ciljeve, ne treba imati podršku građana i ne treba obnašati funkciju koju obnaša. Političarima poručujemo da svoju (ne)odgovornost ne skrivaju iza laži i nacionalističke retorike, već da se uhvate posla i ispune zahtjeve demonstranata te omoguće normalan život građanima Bosne i Hercegovine, u protivnom će ih sustići pravda građanstva, koja je često sustigla one koji nisu slušali narod", navode u Demokratskom omladinskom pokretu.

"Za kraj želimo naglasiti da ćemo i dalje biti spremni Miloradu Dodiku pojasniti da ovaj grad nije opasan za pripadnike srpskog naroda i da ovo nije Teheran, kako on tvrdi, već da je ovo grad u koji je  dobrodošao svako ko je spreman na toleranciju, suživot i dijalog, te da ovaj grad nikada nije bio i neće biti opasan za bilo koji narod", zaključuju mladi Sarajeva.

Budući da je "prespavao" ovu kafu, nema veze, neka se javi kad sljedeći put svrati u Sarajevo.