Saša Cirger
0

Svi možemo postati žrtve bruceloze

FENA
Predsjednik tuzlanskoga Općinskog odbora HDZ-a BiH Rado Pejić posjetio je na Zaraznome odjelu UKC-a Tuzla dr. Sašu Cirgera, nositelja liste HDZ-a BiH za općinu Živinice.

Dr. Ciger po zanimanju je veterinar, a na tuzlanskome UKC-u liječi se od bruceloze.

"Opasnost da svi budemo žrtve ove opake bolesti velike su i stoga rješavanju problema bruceloze mora se ozbiljno pristupiti. Ovo nam pokazuje u kakvoj opasnosti žive građani jer je i sam doktor postao žrtva svog posla. Zahvaljujemo mu jer se borio da drugi građani ne postanu žrtve bruceloze, a na kraju je sam od nje obolio", istaknuo je Rado Pejić.

Dr. Cirger oporavlja se i ono na čemu posebno inzistira to je da se sve relevantne institucije u BiH moraju maksimalno zauzimati kako bi se sprječilo širenja bruceloze.

"Zaista se moramo svi maksimalno uključiti kakao bi brucelozu uklonili s našeg područja. Ono što mene plaši jest da postoji realna mogućnost da nam za nekoliko godina za izlazak iz ove zemlje ne bude dovoljna samo viza već i zdravstveni karton kojim ćemo dokazivati da nismo žrtve ove opake bolesti. Na ovoj klinici sa mnom leže i ovčari, pa čak i rudari jer su u dodiru sa zemljom došli u kontakt s brucelozom. Ono na što posebno upozoravam jest da mora biti veća koordinacija svih službi koje su nadležne za ovu problematiku jer samo tako možemo postići rezultate", rekao je dr. Cirger.