BiH
0

Svečano puštena u rad adaptirana šalter-sala u Zenici

Piše: E. M.
U Zenici je svečano otvorena i puštena u rad rekonstruisana i adaptirana šalter-sala za izdavanje ličnih dokumenata.

Šalter-sala za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi I u Zenici danas je svečano otvorena, a otvaranju su prisustvovali brojni ministri te premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak.

"Hvala vam svima što ste se odazvali da podijelite sa nama radost puštanja u rad šalter-sale za izdavanje dokumenata u Zenici. Ovo je objekt koji je bio usko grlo za izdavanje ličnih dokumenata i u kojem su često bile gužve. Građani Zenice su zaslužili da imaju savremeno uređen prostor u kojem ćemo izbjeći sve neugodnosti koje su imali i danas ćemo zvanično pustiti u rad ovu šalter-salu", kazao je ministar MUP-a ZDK Rifat Delić.

Rekonstrukcija objekta koštala je oko 175.000 KM, a završena je u rokovima koji su bili predviđeni. Osim adaptiranog i proširenog prostora, ugrađen je i savremeni sistem za biranje brojeva, što će olakšati izdavanje dokumenata i smanjiti gužve koje su bile posebno česte u ljetnim periodima.

"Ovo je jedan u nizu objekata koje je MUP izgradio, rekonstruisao i opremio, kako bi komfornije i profesionalnije pružao usluge građanima Zeničko-dobojskog kantona. Napor pripadnika MUP-a da budu na usluzi građanima se prepoznaje i jasno vidi, ne samo u ZDK, nego i u BiH i zbog toga svi trebamo čestitati pripadnicima MUP-a ZDK", kazao je premijer Plevljak.

Svečanu vrpcu presjekli su ministar MUP-a ZDK, premijer Vlade ZDK te policijski komesar Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Bečirović.