Besplatno klizanje kod Mercatora
4

Svečano otvoreno klizalište na Dobrinji

Piše: N. Grabovica
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na radost brojnih mališana s područja općine Novi Grad, večeras je u naselju Dobrinja, tačnije na parkingu pored Mercator centra, svečano otvoreno prvo klizalište na otvorenom.

Načelnik Semir Efendić kazao je kako je ovo samo jedna od brojnih aktivnosti za građane koje Općina Novi Grad ima u planu realizovati.

"Ovo je samo primjer kako uz dobru volju treba malo da se realizira ovakav jedan društveno koristan projekat. Mi smo ovo klizalište napravili uz pomoć naših sponzora tako da će troškovi biti jako mali. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati još ovakvih i sličnih aktivnosti", naglasio je Efendić.

Amil Šukalo iz preduzeća "Lokom", koja je jedan od organizatora otvorenog klizališta, istakao je kako će ledena ploha biti na usluzi djeci narednih 60 dana, odnosno do 10. marta, ako to vrijeme bude dozvoljavalo i to svakim danom od 9 do 18 sati, a vikendom i duže.

"Bitno je naglasiti da je klizanje besplatno za djecu svih uzrasta, s tim da oni koji nemaju svoje klizaljke mogu ih unajmiti u objektu pored ledene plohe po simboličnoj cijeni od jedne marke", kazao je Šukalo.