BiH
0

Svečano otvorenje studentskog takmičenja BH Case Challenge 2006

FENA
BH Case Challenge 2006 je studentsko takmičenje, namijenjeno najboljim studnetima iz BiH, kojeg WUS (World University Service) Austria realizuje u okviru programa „Podrška visokom obrazovanju u BiH 2005. – 2007.“ finansiranog od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije kroz ured Austrian Development Cooperation i u saradnji sa SUS-om BiH (Svjetskim univerzitetskim servisom Bosne i Hercegovine).

Na ovom jedinstvenom studentskom takmičenju koje će se održati u Sarajevu u hotelu Grand i studentskom centru ACCESS-u, od 03. do 06. marta 2006 god. učestvovati će 72 najbolja studenata iz BiH, koja su se prijavila i prošla proces selekcije.

Studenti će se natjecati u četiri ponuđene akademske discipline:

  • Law Moot Court (Simulacija međunarodnog suda pravde) Model United Nations (Simulacija zasjedanja Vijeća sigurnsoti pri UN-u)
  • Information Communication Technologies (Takmičenje iz oblasti informacionih tehnologija)
  • Business Case Competition (Takmičenje iz oblasti biznisa i marketinga)

BH Challenge je jedno od ukupno tri predtakmičenja za Balkan Case Challenge 2006 koji će se održati u junu 2006. godine u Beču u Austriji, a kojem će pored studenata iz BiH pristupiti i najbolji studenti iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Moldavije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Albanije, Srbije i Crne Gore i Kosovo UNMIK-a.

BH Challenge je prilika za studente da testiraju i prošire svoje dosada stečeno znanje, da ostvare mogućnost zaposlenja te osvoje mnogobrojene nagrade koje su u skladu sa imidžom takmičenja studijski boravci u inostranstvu, ljetne škole, stručna literatura i sl.

Ovo studentsko natjecanje doprinosi i reformi visokog obrazovanja u BiH, promovirajući mobilnost studenata, povezivanje univerziteta sa tržištem rada, uvođenje savremenih metoda učenja (ukidanje tradicionalnog ex-katedra pristupa) kao bitnih stavki Bolonjskog procesa.

Ceremonija otvaranja održat će se 03. marta 2006 godine u hotelu Grand u Sarajevu, s početkom u 20:00 sati

Ceremonija zatvaranja i proglašavanja pobjednika će se održati u nedjelju 05. marta 2006 godine u hotelu Grand u Sarajevu s početkom u 20:15 sati.