Potrošeno 819.000 KM
0

Svečano otvorena sarajevska ulica Sarači

FENA
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
Svečanim otvaranjem ulice Sarači na Baščaršiji u petak je završen projekt rekonstrukcije popločavanja i zamjena svih podzemnih instalacija.

Ceremoniju svečanog čina završetka radova ozvaničili su gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

Behmen je zahvaljujući građanima i turistima na strpljenju pohvalio implementatora projekta Općinu Stari Grad i načelnika, kao i izvođača radova Konzorcij "Mibral-Neimari“ iz Sarajeva na kvalitetnom i brzom radu.

"Ovo je urađeno po evropskim standardima, pa smo u obavezi da nastavimo s radom i rekonstrukcijom drugih objekata", rekao je Behmen.

Hadžibajrić je zahvaljujući gradonačelniku na pomoći i efikasnosti izvođača "Mibralu" rekao da je po završetku rekonstrukcije konstatirano da je potrošeno manje sredstava nego što je planirano, oko 760.000 KM.

"Najavljujem da ćemo na proljeće krenuti s rekonstrukcijom baščaršijskog trga uz finansijsku pomoć naših prijatelja iz Općine Osman Gazi iz Burse u iznosu od oko 400.000 eura", najavio je Hadžibajrić.

Rekonstrukcija je počela 22. marta, a okončana 26. jula, a posljednja rekonstrukcija je rađena 1980. godine za vrijeme Olimpijade u Sarajevu.

Vrijednost ovog projekta bila je 819.000 KM, a investitori su Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajevo.