BiH
0

Svečano otvoren renovirani Centar za kulturu ''Sarajevo''

Sarajevo-x.com
Uz finansijsku podršku osnivača - Općine Centar, zgrada Javne ustanove Centar za kulturu ''Sarajevo'', nakon pet mjeseci adaptacije, dobila je novi izgled.

Tim povodom je 11. novembra 2010. godine u obnovljenim prostorijama u Jelićevoj ulici na broju 1, u prisustvu predstavnika Općine i drugih gostiju, upriličeno svečano otvaranje Centra uz prigodan kulturno-umjetnički program. Program iz različitih segmenata stvaralaštva, koji se realizuju u Centru, izveli su učenici baletske škole OŠ ''Mladen Pozajić'', studenti Muzičke akademije, Vokalno instrumentalni sastav ''Dah ljubavi'', Omladinski orkestar, članovi Književnog kluba i Poetskog teatra mladih.

Projektom adaptacije zgrade Centra za kulturu u Jelićevoj, u što je Općina Centar uložila više od 300.000 KM, izvedeni su unutrašnji i vanjski radovi na objektu, što je obuhvatilo sanaciju kompletnog prizemlja i dva sprata, stepeništa, tavana i krova, podruma, dvorišta i fasade.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za kulturu Muharem Hamzić nije krio zadovoljstvo jer su i Grad i Kanton dobili potpuno obnovljen objekt kulture koji će značiti i dalje poticaje za nova kulturna dostignuća. -Posebnu zahvalnost upućujem načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću i vijećnicima Općinskog vijeća koji su uradili veliko djelo time što su pomogli sanaciju ovog prostora. Naša ustanova, njeni zaposlenici i svi polaznici naših projekata ostaju vam duboko zahvalni, a mi ćemo za uzvrat pružati nove projekte sa porukama mira, zajedništva i razumijevanja, kako je to i primjereno ovakvim institucijama– istakao je Hamzić.

Izrazivši zadovoljstvo svim onim sadržajima koje pruža Centar za kulturu u Jelićevoj i posebno što je uspješno okončan još jedan veliki općinski projekt u oblasti kulture, načelnik Bećirević je ovom prigodom rekao da našoj djeci ostavljamo obnovljen i lijepo uređen prostor gdje će imati priliku aktivno učestvovati u dobro osmišljenim projektima.

Na kraju programa, direktor Centra za kulturu Senad Bostandžić uručio je načelniku Dževadu Bećireviću i njegovoj pomoćnici za obrazovanje, kulturu i sport Zakiri Šero, slike sa motivima Sarajeva, autora Mirsada Ibrahimpašića.