Ambasada Velike Britanije u BiH
0

FOTO / Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II

SRNA
Ambasada Velike Britanije u BiH večeras je svečanim prijemom za zvanice iz političkog, kulturnog, poslovnog i diplomatskog života BiH, kao i britanske i diplomatske zajednice u BiH, obilježila 85. rođendan britanske kraljice Elizabethe II.

Domaćin skupa je bio ambasador ove zemlje u BiH Michael Tatham, koji je istakao da svrha prijema nije samo u proslavi kraljičinog rođendana, jer je to i prilika za britansku Ambasadu i Britanski savjet da zahvale svim prijateljima i saradnicima za njihovu podršku i partnerstvo u radu ove ambasade tokom protekle godine.

Prema Tathamovim riječima, cilj rada Ambasade jeste pružanje podrške BiH u njenom napretku ka evropskim i evroatlantskim integracijama, te podržavanje britanskih komercijalnih, konzularnih i diplomatskih interesa u BiH.
Tatham je u svom govoru podstakao zvaničnike BiH da uspostavljanje vlasti postave za svoj najvažniji prioritet, te da naporno i konstruktivno rade na postizanju političkog dogovora koji će omogućiti napredak BiH.
On je ocijenio da je od ključnog značaja brzo uspostavljanje nove državne vlasti koja će imati kapacitet i političku spremnost da se energično pozabavi reformskim prioritetima BiH.