BiH
0

Svečanim satom na FPN-u ozvaničen početak nove akademske godine

FENA
Fakultet političkih nauka Sarajevo (Foto: Arhiv)
Fakultet političkih nauka Sarajevo (Foto: Arhiv)
Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Sarajevu danas je organiziran svečani školski sat u povodu početka nove akademske 2010./2011. godine za studente prve godine tog fakulteta.

Dobrodošlicu 49. generaciji studenata FPN-a poželio je dekan prof.dr. Mirko Pejanović, profesor Gajo Sekulić i prodekan za nastavu Asim Mujkić koji su im ukazali na značaj te visokoškolske ustanove i spektar znanja koji će dobiti tokom studija na svih pet odsjeka.

Novinar Senad Hadžifejzović, kao bivši student FPN-a u Sarajevu, sa studentima je podijelio svoja iskustva s početka i tokom studija. Posavjetovao ih je da budu vrijedni, ambiciozni i da cijene ovaj fakultet i časne ljude koji tu rade. Istaknuo je kvalitet i nivo znanja koji svršeni studenti nose sa sobom. Kao dokaz za to naveo je da je sve što vrijedi u ovdašnjem novinarstvu završilo upravo ovaj fakultet.

U prvom dijelu svečanog sata studente je pozdravila i Slađana Tomović uime Asocijacije studenata, a drugi dio tog sata nastavljen je radom po odsjecima.

Na FPN-u u Sarajevu studenti nastavu pohađaju na odsjeku za politologiju, sociologiju, žurnalistiku, socijalni rad, te sigurnosne i mirovne studije, a šefovi tih odsjeka prisustvovali su današnjem svečanom času.