BiH
928

Svečani doček turskog predsjednika Erdogana danas u Sarajevu

SRNA
Redžep Tajip Erdogan (Foto: EPA)
Redžep Tajip Erdogan (Foto: EPA)
Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravit će danas u zvaničnoj posjeti BiH, gdje će se sastati sa zvaničnicima BiH, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

U 11:10 sati predviđena je ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH, a u 11:25 sati susret članova Predsjedništva BiH i Erdogana.

U 12 sati planiran je bilateralni sastanak zvaničnih delegacija BiH i Turske, a u 12:45 potpisivanje više memoranduma, sporazuma i ugovora u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Turske.

U 13 sati predviđena je konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Erdogan.

Programom posjete u 13:45 sati planiran je sastanak Erdogana sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a u 14:30 sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Za 16:15 sati zakazano je potpisivanje kreditnih ugovora između Ziraat banke i 50 korisnika u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Turske. Potom su predviđena obraćanja Ivanića i Erdogana.

U 17:35 sati član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Turske posjetit će Carevu džamiju i prisustvovati ceremoniji otvaranja hamama Isa-bega Ishakovića i obnovljenog dijela Careve džamije.

Programom posjete planirana je i šetnja starim dijelom Sarajeva.