BiH
2

Svečana sjednica povodom Dana Granične policije

FENA
U povodu obilježavanja Dana Granične policije (GP) i 12. godišnjice rada danas je upriličena svečana sjednica na kojoj su najuspješnijoj organizacijskoj jedinici, policijskim i državnim službenicima, te uposlenicima GP-a uručene kolektivne, odnosno pojedinačne nagrade za ostvarene rezultate u dosadašnjem radu.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje GP-a BiH, direktor GP-a Vinko Dumančić svim pripadnicima ove policijske agencije uputio je čestitku, pri tome istaknuvši kako su njihovo zalaganje, entuzijazam, znanje i profesionalan odnos prema poslu i zadaćama rezultirali modernom policijskom agencijom, koju relevantne institucije iz BiH i inozemstva poznaju kao jednu od najuspješnijih graničnih policija u regiji jugoistočne Europe.

Također, on je istaknuo kako je GP u 12. godina postojanja nedvojbeno pokazala sposobnost da učinkovito obavlja poslove, te da odgovori na sve izazove i promjene sigurnosnog stanja na granici.

Tokom sjednice prisutnima se obratio i ministar sigurnosti Sadik Ahmetović kazavši kako je GP u kratkom razdoblju postala jedna od najboljih i najorganiziranijih agencija u BiH, te kako uspjehe GP-a prepoznaju i drugi u regiji i svijetu.

"Ti rezultati nisu došli sami po sebi. Iza toga stoji profesionalan rad, ustrajnost i jasna vizija rada i razvoja agencije. Zbog toga čestitam rukovodstvu, šefovima terenskih ureda, komandirima jedinica, policajcima i ostalim uposlenicima GP-a. Pred nama su još veći izazovi, posebno s aspekta da će od sredine iduće godine BiH većim dijelom graničiti sa Europskom unijom", kazao je Ahmetović.

Policijska medalja za hrabrost dodijeljena je Predragu Simeunoviću iz Centralnog istražnog ureda.

Ove godine dobitnici Zlatne policijske značke su: Adnan Kosovac šef Odsjeka za obradu i analizu podataka u Centralnom istražnom uredu, Predrag Radojčić šef Operativnog centra Uprave za operacije, Drago Zovko pomoćnik načelnika za organizaciju i operacije Terenskog ureda Sjeveroistok i Semir Pašanbegović komandir JGP Aerodrom Sarajevo.

Kolektivna nagrada Reljefni grb BiH dodijeljena je Jedinici za podršku i kontrolu TU Jug koja je u proteklom razdoblju ostvarila zapažene rezultate u zaštiti državne granice, naročito na sprečavanju krijumčarenja opojnih droga i cigareta.