BiH
0

Sve općine treba da planiraju u budžetu novac za spomenik

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Osma sjednica Organizacionog odbora za podizanje Spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. održana je danas. Na sjednici je usvojena Odluka o provođenju javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za izradu izvedbenog projekta spomen- obilježja.

Određena je Komisija koja će vršiti odabir ponuda za izvedbeni projekt, a u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva za boračka pitanja KS-a, Grada Sarajeva, Općine Centar i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva '92.-'95.g.

Odbor je usvojio i Odluku o provođenju postupka javne nabavke za izradu skulpture. Autor idejnog rješenja Mensud Kečo, akademski vajar, upoznao je Odbor o orijentacionoj specifikaciji troškova izrade bronzanog prstena spomenika i staklenog dijela spomenika od 700.000 KM, što će biti predmet pregovaranja formirane Komisije za javnu nabavku s autorom radi zaključivanja ugovora.

Odbor je utvrdio prijedlog da sve općine s područja Kantona Sarajevo, a čiji se predstavnici nalaze u Odboru, planiraju u svojim budžetima novac za podizanje spomen-obilježja.