BiH
0

Sve je spremno za zimsku sezonu na Kupresu

SRNA
Kupres
Kupres
Sve je spremno za zimsku turističku sezonu na Kupreškoj visoravni, a svi smještajni kapaciteti Hotela "Adria-ski" na Čajuši popunjeni su za predstojeće božićne i novogodišnje praznike.

Direktor i vlasnik ovog hotela Zvonko Bagarić rekao je da će zimska turistička sezona u BiH ove godine zvanično biti otvorena između 10. i 12. decembra, do kada će na terenima Sportsko-rekreacionog centra na Čajuši biti puštene u funkciju skijaške staze koje će u slučaju nedostatka prirodnog biti zasnježene "topovima" za proizvodnju vještačkog snijega.

Bagarić je dodao da je teško prognozirati kakva će biti ovogodišnja zimska turistička sezona, s obzirom da su prethodne tri na Kupreškoj visoravni, kao i u ostalim zimskim centrima u BiH zbog nedostatka snijega potpuno podbacile.

On je rekao novinarima da sve zavisi od vremenskih prilika.

"Skijaške staze i ski-liftovi na terenima Sportsko-rekreacionog centra 'Čajuša' na Kupreškoj visoravni do zvaničnog početka zimske turističke sezone bit će maksimalno spremni za ljubitelje skijanja i ostale goste, a kakva će sezona biti to ćemo vidjeti", dodao je Bagarić.