BiH
0

Suvara: Dobio sam 50.000 eura od SDS-a da snimim Dodikovog kuma Radišića

Klix.ba
Mile Radišić
Mile Radišić
SDS je platio 100 hiljada maraka za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića, izjavio je Goran Suvara, čovjek koji je snimio razgovor i primio novac.

SDS je jučer na svojoj internet stranici objavio audiosnimak u kojem se čuje kako Mile Radišić optužuje ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za, kako je naveo, koruptivne radnje.

Suvara u razgovoru za RTRS tvrdi da su mu iz SDS-a ponudili milion maraka da uvjeri Milu Radišića da iskompromituje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Za sve što tvrdi nudi sate audiomaterijala, ali i fotografije. Za materijal, koji je jučer objavljen Suvara kaže da je sniman prije 6-7 mjeseci i da je premontiran.

Suvara priznaje da je od SDS-a zauzvrat dobio 50.000 eura, a da mu je ponuđeno milion maraka da uvjeri Milu Radišića da iskompromituje predsjednika RS-a i svog kuma Milorada Dodika, prenosi NAP.

Goran Suvara priznaje da je lice s potjernice, a da je Republiku Srpsku napustio zbog navodno montiranog procesa. Njegov prijatelj Boris ga je, tvrdi, povezao s Nebojšom Vukanovićem, savjetnikom Mladena Bosića, a potom dogovorio i zajednički sastanak u Beogradu.

Također tvrdi da je Mile Radišić u opasnosti. Traži od MUP-a i Tužilaštva Republike Srpske da mu omoguće da da izjavu o tajnim snimcima i dokazima, koje, kako kaže, ima o onome što rade i pripremaju pojedinci iz SDS-a. Priznaje da je snimao Radišića, da je dio snimka isječen i da je Nebojša Vukanović tražio taj snimak kako bi se uvjerio da su Suvara i Radišić u dobrim odnosima.