Besim Mehmedić o krizi u KS
0

Sutra zadnji dan za sjednicu vlade i razgovore o budžetu

FENA
Besim Mehmedić
Besim Mehmedić
Sjednica Vlade Kantona Sarajevo, po riječima premijera KS-a Besima Mehmedića trebala bi biti održana 17. marta. Inače sjednica Vlade je bila zakazana za jučer, ali nije održana kada su Feni u Pres-službi KS-a potvrdili da je otkazana do daljnjeg.

"Bio je dogovor da se sjednica održi večeras, ali nije moguće završiti cijeli posao do tada. Stoga nam je sutra zadnji dan za održavanje sjednice na kojoj ćemo razgovarati o budžetu", kazao je Feni Mehmedić.

U razgovorima smo sa SDA, dodaje, i "pristao sam na ovo samo da bismo u korist građana i budžetskih korisnika Kantona Sarajevo usvojili budžet do isteka Odluke o privremenom finansiranju, a to je 31. mart".

Predstavnici SDA i Stranke za BiH održali su niz sastanka tokom vikenda.

Svako ministarstvo dužno je pojedinačno da obradi ono što je dogovoreno na sastancima, a tako napravljen budžet i to u formi prijedloga trebao bi sutra da bude pred ministrima.

"Pomakli smo interese, niko nije dobio sve što je htio, ali ono što je bilo predviđeno bit će ispunjeno", poručio je Mehmedić.

O preciznom iznosu budžeta premijer nije mogao govoriti, kazavši da u Ministarstvu finansija budžet još nije gotov.

Inače sjednica Skupštine KS-a zakazana je za 22. mart, a na dnevnom redu za sada je Nacrt budžeta KS-a za 2010. godinu.

"Ono o čemu sada razgovaramo je Prijedlog budžeta koji bi po hitnom postupku trebao da bude u skupštinskoj proceduri", kazao je Besim Mehmedić, premijer KS-a, u izjavi Feni.