Parlament BiH
0

Sutra u Sarajevu sjednica Predstavničkog doma

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, s Izvještajem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, Prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme te Prijedlog zakona o graničnoj kontroli.

Predstavnički dom državnog parlamenta sutra će razmatrat i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, Odluku o učešću jedinica Oružanih snaga BiH u operaciji podrške miru ''Iračka sloboda'' u Iraku radi potvrđivanja te davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o kreditu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj - Projekat rekonstrukcije želejznica dionica (I) Sarajevo-Bradina.

Sutrašnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu 21 tačka, počinje sutra u 10 sati u zgradi institucija BiH, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta.