BiH
0

Sutra u Sarajevu prva gradska sankaška trka

FENA
Prva gradska sankaška trka u Sarajevu "Sarajevo Trophy 2008." bit će održana u nedjelju, 9. marta, na lokalitetu Velikog parka. Pripreme za trku počinju u 10.00, a zvanično otvarnje je u 12.00 sati - rečeno je da današnjoj pres-konferenciji upriličenoj povodom održavanja Prve gradske sankaške trke čiji su organizatori Grad Sarajevo i Klub sportova na ledu "Alfa" iz Sarajeva.

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić istaknuo je kako je cilj ove trke da okupi sve generacije Sarajlija "koje vole najtipičniji sarajevski zimski sport, te da se prisjete starih dobrih vremena, ligura, ćibugija i gajtanija".

Ovom prilikom, dogradonačelnik Jurišić zahvalio je na podršci u organizaciji ove utrke: Gorskoj službi za spasavanje, kantonalnim preduzećima "Park" i "Rad", Olimpijskom centru ZOI '84., te Hitnoj pomoći i PU Centar.

Faruk Čatal, predsjednik Kluba sportova na ledu "Alfa" iz Sarajeva je rekao da su u toku pripreme na lokalitetu Velikog parka. Staza je duga 200 metara i mogu učestvovati svi građani koji posjeduju sanke i izvrše prijavu kod organizatora.

Također, građani koji nemaju sanke ili ligure, moći će ih iznajmiti kod organizatora utrke.

Ova sankaška trka dio je projekta Grada Sarajeva "Sarajevo - zdravi grad", a , također, održava se u sklopu obilježavanja 24. godišnjice ZOI-a u Sarajevu.