BiH
0

Sutra u Briselu prezentacija projekta autoceste na koridoru 5-C

FENA
Izaslanstvo Ministarstva komunikacija i prometa BiH s ministrom Božom Ljubićem na čelu otputovalo je danas u Brisel gdje će sutra prezentirati projekt autoceste na koridoru 5-C Evropskoj komisiji i međunarodnim financijskim institucijama.

Prezentiranje projekta dogovoreno je s predstavnicima Evropske komisije koncem 2006. kada je izaslanstvo Ministarstva sudjelovalo na 2. ministarskoj konferenciji o razvitku regionalne prometne mreže jugoistočne Evrope.

Cilj prezentiranja projekta je upoznavanje evropskih i svjetskih financijskih institucija o projektu izgradnje autoceste i planovima institucija Bosne i Hercegovine o načinu financiranja.

Prezentiranju projekta prisustvovat će predstavnici Evropske komisije, Evropske banke za obnovu i razvoj. Svjetske banke, Evropske investicione banke, te predstavnici Prometnog posmatračkog tijela jugoistočne Evrope.

« Očekujem da ćemo sutra u Briselu dobiti podršku od Evropske komisije i međunarodnih finansijskih institucija za projekt autoceste na koridoru 5-C», izjavio je ministar Ljubić prije odlaska u Brisel, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.