BiH
133

Sutra svečano otvorenje 2. Sarajevo ramazan festivala

Klix.ba
Sarajevo ramazan festival svečano će biti otvoren u srijedu, 17. juna 2015. godine, sa početkom u 20:15 sati, na Žutoj tabiji u Sarajevu.

Sarajevo Ramazan Festival, projekat koji ima za cilj prezentirati islamsku kulturu i umjetnost, te lijepe ramazanske običaje, kreirali su Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

I ovogodišnji Sarajevo ramazan festival bit će otvoren ispaljenjem topa sa Žute tabije u sumrak, 17. juna, kada zvanično i počinje mjesec ramazan, koji će trajati sve do 17. jula 2015.

Programi u okviru Sarajevo ramazan festivala dio su projekta "PHOENIX – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat "PHOENIX – Kultura za budućnost" traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.