Sarajevo
0

Sutra sjednica Vlade FBiH

FENA
Vlada Federacije BiH raspravljat će u srijedu u Sarajevu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti okoliša te Prijedlogu mišljenja na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Na dnevnom redu je i Prijedlog mišljenja u vezi UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, Prijedlog mišljenja u vezi sa članom 9. i 11. Uredbe o vršenju ovlašćenja organa FBiH u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala te Nacrt Aneksa 4. na Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija d.d. Mostar.

Vlada FBiH odlučivat će i o Prijedlogu odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta FBiH za 2008. Uredu Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima EU-a kao i Prijedlogu odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH" utvrđenih Budžetom FBiH za 2008. Federalnom ministarstvu zdravstva.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za liječenje oboljelih od multipleskleroze" utvrđenih Budžetom FBiH za 2008. Federalnom ministarstvu zdravstva, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utrošku sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za liječenje oboljelih od hepatitisa C i težih oblika hepatitisa B" utvrđenih Budžetom FBiH za 2008. Federalnom ministarstvu zdravstva te Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu" utvrđenih Budžetom FBiH za 2008. Federalnom ministarstvu zdravstva.

Vlada FBiH raspravljat će i o Prijedlogu odluke o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2008. za finansiranje Crvenog krsta/križa FBiH za II kvartal 2008., Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo o usvajanju Izvještaja o poslovanju za 2007. kao i Prijedlogu odluke o rasporedu sredstava "Transfer za parlamentarne političke stranke i koalicije" Budžeta FBiH za 2008.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o odobravanju nabavke terenskih motornih vozila za deminerske timove Federalne uprave civilne zaštite, Prijedlog odluke o odobravanju utroška sredstava za sanaciju depoa Arhiva FBiH, Izvještaj o implemtanciji Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2005. - 2006. s Prijedlogom zaključaka.

Vlada će se izjasniti i o Izvještaju o implementaciji Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2007., polugodišnjem izvještaju o stanju Tekuće rezerve Vlade FBiH za 2008., Izvještaju o realizaciji prve faze projekta temeljne rekonstrukcije oproštajnog platoa gradskog groblja u Visokom, s prostorom za komemoracije i pratećim sadržajima, s Prijedlogom zaključka.

Na dnevnom redu je i Projekat obnove Osnovnog suda u Srebrenici, Prijedlozi rješenja kojima se dozvoljava ulazak u posjed nekretnina prije pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji, davanje saglasnosti na projektni zadatak za izradu idejnog rješenja za objekat Vlade FBiH u Mostaru kao i informacija o aktivnostima na izradi Studije ranjivosti prostora FBiH s Prijedlogom zaključaka.

Bit će razmatrana i Informacija o sadašnjem statusu Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao" Rajlovac - Sarajevo, radnopravnom statusu zaposlenika i potraživanjima po osnovu radnog odnosa, Informacija o sredstvima izdvojenim za Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije ostali ili ostaju bez posla te Informacija o privatizaciji IP Krivaja Zavidovići i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o formiranju zajedničke kompanije Krivaja, najavljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.