Sarajevo
0

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH sutra će u Sarajevu održati svoju 57. sjednicu.

Na predloženom redu sjednice je, između ostalog, Informacija o izradi Akcionog plana za sprovođenje obaveza iz Privremenog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Prijedlog akcionog plana sprovođenja odredbi Privremenog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Raspravljat će se i o Prijedlogu akcionog plana za ispunjavanje zahtjeva iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane Bosne i Hercegovine te Nacrtu zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat o readmisiji njihovih državljana i stranaca i Nacrt odluke o ratifikaciji Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka.

Vijeće ministara BiH će razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača BiH za period 2008.-2011., Prijedlog odluke o uspostavljanju funkcije Voditelja projekata u ministarstvima i drugim tijelima uprave BiH, utvrđivanje nadležnosti i neophodnoj institucionalnoj podršci te Prijedlog odluke o osnivanju radne grupe institucija BiH za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Na predloženom dnevnom redu, na kojem je 20. tačaka, je i Informacija o održanom 3. sastanku Stalne mješovite komisije za provođenje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Sjednica Vijeća ministara BiH počinje u 9 sati u zgradi institucija BiH, najavljeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća.