BiH
0

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH. Trebali bi biti razmatrani i nacrti zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, graničnoj kontroli te o Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Nacrt okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebala da se nađe i Informacija o stanju predmeta, spisa za osobe koje su stekle državljanstvo Bosne i Hercegovine naturalizacijom, a koje su porijeklom s područja bivše SFRJ kao i Prijedlozi rješenja o oduzimanju državljanstva BiH: Abduladhimu Mohammedu Maktoufu i Kamelu Benu Karray.

Predviđeno je i razmatranje zahtjeva za dostavom Izvještaja o izvršenoj posjeti predstavnika bh. državljanima BiH zatvorenim u vojnoj bazi SAD-a Guantanamo.