BiH
0

Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima te Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH (ZARID) kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Poslanici bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o graničnoj kontroli te Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme.

Također, trebali bi biti razmatrani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Niko Lozančić, Beriz Belkić i Milorad Živković kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i rasprava o izlaganju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića prilikom obraćanja Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u Strazburu kao i Rasprava o Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o ciljevima i mjerama politike Republike Srpske sa 14. posebne sjednice održane 15. oktobra ove godine.