BiH
0

Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA čiji je predlagač poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odlikovanjima BiH čiji je predlagač poslanik Beriz Belkić kao i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH.

Ne dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici, a poslanici bi se trebali izjasniti i o Prijedlogu zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma povodom rasprave o tački "Poslovanje Javnog RTV servisa BiH i mjerama prevladavanje stanja utvrđenog revizorskim izvještajima o finansijskom poslovanju Javnog RTV servisa BiH za 2005. i 2006. godinu“.

Predviđeno je imenovanje ombudsmena u Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH kao i izbor člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u skladu s članom 8. Zakona o VSTV-u.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog rezolucije o osudi komunističkih režima čiji je podnosilac Momčilo Novaković.