BiH
3

Sutra sjednica Doma naroda Parlamenta BiH

FENA
Dom naroda Parlamenta BiH (Foto: Klix.ba)
Dom naroda Parlamenta BiH (Foto: Klix.ba)
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) održat će sutra sjednicu na kojoj će, između ostalog, razmatrati Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje po hitnom postupku kao i Zahtjev delegata Staše Košarca za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Izbornog zakona BiH po hitnom postupku.

Delegati će odlučiti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera (drugo čitanje), Prijedlogu zakona o programu zaštite svjedoka u BiH (drugo čitanje) te Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja (drugo čitanje).

Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini (drugo čitanje), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH (drugo čitanje), Prijedlog zakona o zaštiti osoba koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH (drugo čitanje) kao i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH (drugo čitanje).

Dom naroda će se izjasniti i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka (prvo čitanje) te potvrđivanju Odluke Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

U dnevni red su uključeni i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Informaciji o radu Tužilaštva BiH za 2012. godinu, Izvještaj o finansijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2012., Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. kao i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar – juni 2013.

Delegati će razmatrati i 74 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji finansijskih poslovanja, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.