BiH
0

Sutra razmatranje politike i strategije djelovanja Vlade FBiH do 2010.

FENA
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu razmatrati Politiku svog djelovanja i osnovne strategije u mandatnom periodu od 2007. do 2010. godine.

Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je i razmatranje Prijedloga plana povratka, repatrijacije, obnove i gradnje za 2007. godinu s Prijedlogom zaključaka, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za raseljene i izbjegle osobe" utvrđenih budžetom FBiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Vlada će kako je predloženo dnevnim redom razmatrati i izvještaje o izvršenju federalnog budžeta za prvo tromjesečje ove godine.

Među 32 predložene tačke dnevnog reda je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja za izgradnju autoputa Sarajevo-Zenica, utvrđenih u razdjelu 18. glava 1804, na poziciji 821000 budžeta Federacije BiH za ovu godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta.

Također, Vlada će odlučivati i o Prijedlogu odluke o utrošku sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH za ovu godinu te Izvještaju o implementaciji Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence.